צוואות
הסכם הממון מדבר על חלוקת הרכוש בעת פרידה. צוואה מסדירה חלוקת הרכוש במקרה בו המצווה הולך/ת לעולמו/ה.
החוק קובע כיצד יחולק הרכוש בכל מקרה בו לא נכתבה צוואה אולם הקבוע בחוק, פעמים רבות לא מתאים לצרכי המשפחה שלכם. ניקח לדוגמא קביעה אחת מתוך כל קביעות החוק ונראה כמה סימני שאלה עלולים להתעורר אם לא הסדרתם את פתרונם בצוואה. החוק קובע שמחצית רכושו של איש או אישה שנפטרו תוענק לבן הזוג/בעל או אישה והמחצית השניה תוענק לילדים בחלקים שווים.
בואו נסתכל על משפחה בה האישה או האי עזבו את הבית. הם עדיין נשואים ובכוונתם להתחיל בהליך פרידה. היה ומי מהם ילך לעולמו מבלי לערוך צוואה, מחצית עזבונו או עזבונה יעבור לבת או בן הזוג. האם זה נראה לכם הגיוני?
עוד סוגיה שעשויה לעלות, אם יש לבני הזוג דירת מגורים אחת, מחצית ממנה תועבר לילדים בחלקים שווים. מה כשהילדים בוגרים ונשואים ואחד הילדים מיליארדר לאחר שעשה אקזיט של חברת הסטארטאפ שהקים, וילד אחר חלש יותר. לא תעדיפו להעביר לחלש את הדירה?
ברגע שהילדים ירשו מחצית מהדירה הם הופכים באופן אוטומטי לשותפים שלכם. מה יקרה אם אחד הילדים יבקש לפרק את השיתוף ולמכור את הדירה. תוכלו למצוא את עצמכם מחוץ לבית עם מחצית שוויו ולהתחיל חיים חדשים. האם לזה התכוון או התכוונה בן או בת זוגתכם שנפטר?
ומה אם קורה הפוך? את או אתה רוצים למכור את הבית ולעבור עם החברים לדיור מוגן והילדים השותפים איתכם לא מסכימים. האם תלכו לבית המשפט ותריבו איתם?
הנושאים האלה חשובים ביותר בכל משפחה והדוגמאות שהעליתי מתייחסות רק להוראה אחת של החוק שמכיל הוראות רבות, והסוגיות העלולות להתעורר הן רק חלק קטן ממקרים שעלולים להתעורר במציאות.
לכן חשוב לערוך צוואות וגם לעדכן אותם מדי פעם כשהמצב המשפחתי משתנה.